Start-up programma.

CityLab010 is een ondersteuningsprogramma met een jaarlijks budget van 1 miljoen euro voor plannen die op vernieuwende wijze een maatschappelijke bijdrage leveren aan Rotterdam(mers).

Dat ondersteunen we met kennis, advies, netwerk en een startbudget tot 50.000 euro. Je gaat hiervoor zelf aan de slag met je projectplan en werkt dit zelf uit.

Het start-up programma bestaat uit netwerkevents, workshops, webinars en individuele adviesgesprekken. Door gebruik te maken van deze mogelijkheden zet jij een stevig projectplan neer en vergroot je je kans op een startbudget.

 
CityLab010 adviseur

Na je aanmelding bij CityLab010 wordt er gekeken of je een match bent met CityLab010 (of een andere gemeentelijke regeling) en word je gekoppeld aan een adviseur van Gemeente Rotterdam: dat is jouw CityLab010 adviseur.

Een CityLab010 adviseur heeft inhoudelijke expertise die aansluit bij jouw idee en adviseert je over de mogelijkheden binnen het gemeentelijke beleid, het vinden van de juiste (gespreks)partners binnen gemeente Rotterdam en de stad.

 
Partners

CityLab010 werkt samen met een aantal maatschappelijk betrokken partners. De Rabobank, Mazars, Ploum, Greenchoice, Hogeschool Rotterdam, Voor Goed en Het Onderzoekshuis staan de plannenmakers graag bij. Jouw CityLab010 adviseur kan je doorverwijzen voor advies op maat. Bijvoorbeeld op het gebied van sociaal ondernemerschap, energietransitie, marketing, accountancy, intellectueel eigendom en meer.

 
Workshops, webinars en netwerkevent

CityLab010 organiseert verschillende workshops in samenwerking met de partners. Bijvoorbeeld over het vinden van co-financiering, het bepalen van je doelgroep of het uitwerken van een projectplan. Daarnaast organiseren we netwerkevents waar de plannenmakers elkaar, de Citylab010 adviseurs en de partners kunnen ontmoeten. Laat zien, ruiken, horen, proeven en voelen wat jouw idee inhoudt. Ga dus zeker naar het netwerkevenement op 17 mei!

 

CityLab010 toolkit

We hebben een aantal handige middelen verzameld: de CityLab010 toolkit. Hier vind je bijvoorbeeld een innovatie quickscan, een juridische quickscan voor startende ondernemers en een white paper over het opstellen van een ondernemingsplan. Doe alvast wat inspiratie op!

 
Bekendmaking start-up programma

Het start-up programma wordt binnenkort bekend gemaakt aan deelnemers van CityLab010. Hou tot die tijd de agenda en onze socials (instagramLinkedIn en Facebook) in de gaten en schrijf je in voor de nieuwsbrief voor updates.

Kijk ook op de sites van de partners. Wist je bijvoorbeeld dat Voor Goed regelmatig workshops en events organiseert?

Projectplan.
Zo stel je deze op

Als je op zoek bent naar een startbudget, moet je wel een goed projectplan hebben. Lees hoe je een projectplan moet opstellen waarin alle belangrijke onderdelen aan bod komen en voor jou relevant zijn.  Naast beschrijvingen vind je hier ook handige downloads en links naar andere websites.

Naar projectplan opstellen