Meedoen.
Van idee naar initiatief

CityLab010 ondersteunt ook dit jaar weer vernieuwende plannen die een maatschappelijke bijdrage leveren aan Rotterdam(mers). Heb jij een idee dat Rotterdam socialer, groener of veiliger maakt? Dan ondersteunen we je graag met advies, kennis en een netwerk van partners en mogelijk een startbudget tot €50.000!

Doe de Quickscan Lees de spelregels Meld je initiatief aan op citylab010.nl Je eigen projectpagina Citylab010 events Citylab010 partners Subsidie aanvragen De stadsjury

Aanmelden voor Citylab010 2023 

 1. Check of je een match bent met CityLab010: doe de quickscan.
 2. Maak een account aan of log in wanneer je al een account hebt
 3. Meld je initiatief aan. Hier omschrijf je in 200 tot 500 woorden je initiatief en welke problemen je daarmee denkt op te gaan lossen. Benoem kort je doelgroep, wat er vernieuwend aan je idee is, hoe je dit wil gaan aanpakken en waarom Rotterdam hier groener, socialer of veiliger van wordt. CityLab010 kijkt dan of je een match bent, of dat er een andere regeling mogelijk beter aansluit.
  Voel je vrij om beeldmateriaal zoals illustraties, foto’s of (links naar) video’s toe te voegen. Ook bijlagen, zoals een portfolio, die je plan meer laten leven zijn welkom!
 4. Is er een match? Hoera! Je wordt gekoppeld aan een CityLab010 adviseur en je doet mee aan het start-up programma van CityLab010! Tijdens het start-up programma van CityLab010 ga je aan de slag met een projectplan via je account op citylab010.nl. 
 5. Feedback! Onderdeel van het start-up programma is feedback van jouw CityLab010 adviseur. Zorg dat je uiterlijk 1 juni je projectplan indient voor feedback, zodat je deze kan verwerken in je projectplan. Maak gebruik van de workshops, webinars en adviesmogelijkheden van de partners om je plan nog sterker te maken.
 6. Je definitieve projectplan download je en dien je uiterlijk 1 september in bij het subsidieloket van Gemeente Rotterdam.
 7. Vanaf februari 2023 worden de startbudgetten uitgekeerd. Heeft de Stadsjury jouw plan een startbudget toegekend? Dan kan je aan de slag met je initiatief!

Let op: je kan alleen meedoen met CityLab010 en kans maken op een startbudget wanneer je gebruik maakt van dit digitale aanvraagformulier. Ook het feedbackmoment van je CityLab010 adviseur is een verplicht onderdeel. 

Let op: dit is nog geen aanvraag voor een startbudget. Je definitieve aanvraag dien je uiterlijk 1 september in bij het subsidieloket. Je CityLab010 adviseur kan je er alles over vertellen. 

✔️Tip: bekijk de spelregels goed. Hier vind je de 'kleine lettertjes' en belangrijke deadlines.

✔️Tip: de CityLab010 toolkit heeft een aantal handige documenten die je bij het opstellen van je projectplan goed kan gebruiken. 

 

Na je aanmelding: het Start-up programma

Tijdens het start-up programma van CityLab010 ga je aan de slag met een projectplan. 

 • Een CityLab010 adviseur vanuit de gemeente helpt je met het vinden van de juiste (gespreks)partners binnen gemeente Rotterdam; en met de mogelijkheden binnen het gemeentelijke beleid. Je adviseur geeft je feedback op je plan en geeft de Stadsjury advies over jouw initiatief. 
 • Ga ook zeker naar de events die CityLab010 organiseert! Laat jezelf en je idee zien tijdens de netwerkevents, doe mee aan de webinars en workshops.
 • Win advies in van de partners. Zij bieden workshops en individueel advies aan, waardoor je een stevig projectplan kan neerzetten. 
 • Op zoek naar inspiratie? Download hier het juryrapport van 2022 of bekijk alle CityLab010 initiatieven hier.

Hier vind je meer informatie over het start-up programma van CityLab010.